adománygyűjtés

2018.10.01. 14:23

Az Ökumenikus Segélyszervezet is segíti az indonéziai cunami áldozatait

A 1,5 millió embert érintő katasztrófa áldozatait segítő nemzetközi összefogáshoz csatlakozik a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

Adománygyűjtést hirdet az Indonéz szigeteken hatalmas pusztítást végző cunami túlélőinek, károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet.

A magyar karitatív szervezet a mintegy 120 szervezetet tömörítő genfi központú ACT Alliance egyetlen magyar tagjaként a nemzetközi szövetség helyszínen zajló humanitárius programját támogatja.

A magyar segélyszervezet közleménye szerint az ACT Alliance a pénteki természeti katasztrófát követő órákban azonnali nemzetközi összefogást kezdeményezett, illetve a térségben jelen lévő tagszervezetei megkezdték a szükségletek felmérését és a humanitárius gyorssegélyezés előkészítését, a következő órákban 500 család számára osztanak ki élelmiszercsomagokat. A helyszínen dolgozóktól érkező, folyamatosan frissülő jelentések szerint az egészségügyi és mentőcsapatok által végzett életmentő munka mellett, az élelmiszer, ivóvíz, gyógyszer, takaró, ruha és gyógyszer ellátás terén is szükség van a nemzetközi segítségre.

Mint ismeretes, szeptember 28-án egy 7,5-ös erősségű földrengés következtében pusztító erejű cunami söpört végig az Indonéz szigetvilágon.

A több mint másfél millió embert érintő természeti katasztrófa áldozatainak száma óráról órára nő, szakértők szerint több ezer lehet a halottak száma.

Hatalmas károkat szenvedett a régió infrastruktúrája, a legnagyobb pusztítást a Sulawesi szigeten található Palu és Donggala városok szenvedték el.

Az Ökumenikus Segélyszervezet felhívásában arra kéri adományozóit, hogy aki teheti csatlakozzon a nemzetközi szolidaritási akcióhoz.

Lehetőség van online segíteni a szervezet honlapján vagy az Ökumenikus Segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámán átutalással és csekkbefizetéssel. A közleményrovatban kérik feltüntetni: „Indonézia”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!