jobb munkakörülményeket akarnak

2018.10.25. 16:53

Pénteken egész Olaszország megbénulhat

Országos sztrájkot hirdettek meg ugyanis az olasz szakszervezetek, amelyet a vasúti dolgozók indítanak csütörtök este kilenc órakor, később csatlakoznak a pedagógusok és a köz- és magánszféra több ágazata is.

Az olaszországi vasútvállalatok dolgozóinak 24 órás munkabeszüntetése péntek este kilencig tart. A sztrájk nem érinti a nemzetközi járatokat, az olaszországi nagysebességű vonatokat, valamint a milánói és római repülőtereket szolgáló gyorsvasutat sem.

Az olaszországi légi forgalomban a sztrájk csütörtök éjfélkor kezdődik és 24 óráig tart. A sztrájkhoz elsősorban a milánói és bolognai repülőterek dolgozói csatlakoznak.

A tömegközlekedés pénteken áll le: Rómában a buszok, a villamosok és a metró csak reggel fél kilencig közlekedik, majd az esti csúcsforgalomban este fél hattól nyolc óráig. Milánóban a tömegközlekedési eszközök reggel háromnegyed kilencig, majd 15 és 18 óra között biztosítottak.

Az országos sztrájkhoz az olasz pedagógusok is csatlakoznak, valamint a köz- és magánszféra számos más ágazata.

Az általános sztrájkot az USI olasz szakszervezeti unió hirdette meg az olaszországi dolgozók munkafeltételei javítása érdekében, a tervezett munkaidő-csökkentés, valamint a dolgozók jogainak, szociális ellátásának csorbítása ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!