Olaszországban

2019.01.07. 15:21

Meghalt egy nyolcéves kislány szánkózás közben

A tragédiát az okozta, hogy a lány és anyukája nem értették a veszélyre figyelmeztető táblákat.

A 8 éves kislány, Emily Formisano és szülei a Dolomitokban, a Corno del Renon olasz síparadicsomban töltötték a hétvégét, amikor a tragédia történt. Az Origo azt írja, a gyerek és anyja egy veszélyes pályán csúszott lefelé, amikor fának ütköztek; a kislány szörnyethalt, az anyját pedig kritikus állapotban kórházba vitték.

A sípályák mellett csak német nyelvű figyelmeztető táblák vannak, a kislány apja pedig azt mondta, felesége és gyerekük azért merészkedett szánkóval a fekete pályára, mert nem értették a német nyelvű figyelmeztető táblákat.

A környéken a portál szerint régóta probléma a többnyelvű tájékoztatás hiánya, de eddig nem történt hasonló baleset. Olaszország ezen része korábban az Osztrák-Magyar Monarchia része volt, sokan most is németül beszélnek a környéken.

A Telegraph szerint a kislány anyja és a sípálya üzemeltetője ellen indult nyomozás. A tulajdonos szerint egyébként olasz nyelvű tiltó táblák is vannak a síparadicsomban, ráadásul piktogramok segítik azok megértését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!