Baleset

2019.02.04. 06:14

Lakóházra zuhant egy kisrepülő, többen meghaltak

A vasárnap Kaliforniában történt baleset következtében a ház kigyulladt, öten meghaltak, ketten pedig megsérültek.

A kétmotoros Cessna414A típusú gép nem sokkal felszállása után csapódott az épületbe Yorba Linda településen. A gép egyelőre ismeretlen okból a becsapódás előtt darabjaira esett szét. Egyedül a pilóta tartózkodott rajta, aki meghalt. A további négy halálos áldozat a kigyulladt ház lakói. A sebesülteket égési sérülésekkel szállították kórházba.

Allen Kenitzer, a szövetségi repülésügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a gép Fullerton város repülőteréről indult, amely 15 kilométerre van Yorba Lindától.

A kétszintes épület kigyulladt, amikor a gép pilótafülkéje és egyik motorja belecsapódott. A másik hajtómű az utcára esett, ahol hatalmas lyukat vájt az aszfaltba – mondta Eliott Simpson, a nemzeti közlekedésbiztonsági felügyelet egyik vizsgálóbiztosa.

A Twitter közösségi netportálra feltöltött videofelvételen emberek rohannak egy lángoló házhoz, a földön pedig repülőgépdarabok – köztük egy légcsavar – hevernek.

Egy szemtanú azt mondta, olyan erős zajt hallott, mintha valami felrobbant volna. A detonáció megrázta a házat, amelyben lakik. A kigyulladt épülethez rohant, ahol azt látta, hogy a házból kijött egy nő, akinek megpörkölődött a haja.

Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy baljós robajt hallott, amely egyre közeledett és egyre hangosabb lett. Kinézett az ablakon, és a távolban egy darabjaira hulló gépet látott zuhanni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!