Csongrád megye

2019.02.08. 06:49

Négy kábítószer-ültetvényt számolt fel a rendőrség

Elfogtak öt férfit, lefoglaltak egyebek mellett tíz kiló marihuánát és 7,5 millió forint készpénzt.

Négy Csongrád megyei helyszínen számolt fel drogültetvényt a rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon péntek hajnalban.

Azt írták, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a 41 éves szegedi K. Péter és társai ellen.

A férfi abban állapodott meg négy bűntársával, hogy lakóhelyeiken kannabisz növényt fognak termeszteni az ő útmutatása alapján.

Az ültetvények kialakításában egymást segítették, összesen négy helyszínen kezdték meg a termesztést.

Szerda reggel összehangolt akciót tartottak a rendőrök. A három szegedi, egy makói és egy magyarcsanádi helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható öt férfit, és felszámolták a négy ültetvényt.

Összesen 196 tő kannabisz növényt, mintegy tíz kilogramm már leszüretelt és szárított marihuánát, 7,5 millió forint készpénzt, két nagy értékű autót, valamint a termesztéshez és porciózáshoz szükséges eszközöket foglaltak le a különböző helyszíneken.

K. Pétert és a szintén 41 éves szegedi L. Mihályt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett, három társukat bűnszövetségben elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az öt férfinak kezdeményezték a letartóztatását – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!