rakomány

2019.04.10. 17:15

Huszonnyolc tonna tobzoskapikkelyt foglaltak le Szingapúrban

A pikkelyeket két Afrikából érkezett hajó szállítmányában találták, a négy konténert Nigériából szállították Vietnamba.

Egyetlen hét alatt több mint 28 tonna tobzoskapikkelyt foglaltak le Szingapúrban, állatvédők szerint ez a mennyiség mintegy 38 ezer védett állattól származik.

Az állatvédők felhívták a figyelmet arra, hogy még nagyobb védettséget kellene biztosítani ezeknek az emlősöknek.

A pikkelyeket két Afrikából érkezett hajó szállítmányában találták, a négy konténert Nigériából szállították Vietnamba. A pikkelyek négy Afrikában élő pangolinfajtól származnak, értéküket 75 millió dollárra becsülték a vámhatóságok.

„Soha korábban nem foglaltak le ekkora mennyiségű tobzoskapikkelyt”

- mondta Richard Thomas, az illegális állatkereskedelmet figyelő és ellene fellépő Traffic hálózat illetékese.

A leölt tobzoskák nagy száma azt mutatja, hogy ipari méretekben folyik ezen állatok leölése, testrészeik feldolgozása és illegális kereskedelme – tette hozzá.

A tobzoskával és testrészeivel folyik a legszélesebb körű illegális állatkereskedelem. Pikkelye keratinból, az emberi körmöt is alkotó anyagból áll. A hagyományos kínai gyógyászatban igen nagy a kereslet irántuk, de a tobzoskahús is igazi csemege a kínai és más ázsiai országok gasztronómiájában.

Az Egészségügyi Világszervezet a közelmúltban szentesítette a hagyományos gyógyászatot és ez az iparág növelni akarja piacait Kínában és Vietnamban is. Ez a vészjósló lépés egyes vadállatfajok esetében, mint például a tobzoska, veszélybe sodorja ezen állatok létét – magyarázta Neil D'Cruze, a World Animal Protection állatvédő szervezet tanácsadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!