Kommunizmus áldozatai

2019.04.02. 16:13

Orbán Viktor: aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson ki senkit!

A miniszterelnök határozott választ adott Jean-Claude Juncker szavaira.

A magyar kormányfő Jean-Claude Juncker európai bizottsági (EB) elnök vasárnapi interjújára reagálva hétfőn, az Országgyűlés épületében úgy fogalmazott:

„Aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson ki senkit, mert az idegengyűlölet nagymesterét Karl Marxnak hívták.”

Jean-Claude Juncker a kommunista filozófus és közgazdász születésének a 200. évfordulóján, 2018 májusában a németországi Trier városában részt vett Karl Marx szobrának felavatásán.

Európa első embere ezzel megalázta a kommunizmus 110 millió halálos áldozatát, és egy olyan ideológus emléke előtt sikerült leborulnia, aki a modern antiszemitizmus egyik elméleti megalapozója volt

Ismert, Jean-Claude Juncker vasárnap este arról beszélt az olasz köztelevízióban, hogy

nem tetszik neki Orbán Viktor migrációt elutasító politikája, ugyanis véleménye szerint a migránsok tömeges betelepítésének elutasítása túlzott nacionalizmusnak és idegengyűlöletnek számít.

Karl Marx antiszemitizmusa:

A filozófus 1843-as A zsidókérdéshez című írásában például azt feszegeti, hogy a judaizmus valós lényege a gyakorlati és személyes szükségletek ellátása, alapja a kereskedelem, profán istene a pénz és az egoizmus. ”A zsidó lélek lényege az önérdekben és a pénz iránti szomjúságban gyökerezik„ – fogalmaz a kommunizmus atyja. Az 1867-es A tőkében ezt írja: ”Minden árucikk csak pénzt hoz a körülmetélt zsidóknak„. Marx Engelsnek küldött egyik levelében Ferdinand Lassalle német szocialistát ”a szláv határ zsidójának„ írja le, a varsói zsidókat pedig ”mocskos„ jelzővel illeti a szövegben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!