zavartság

2019.05.28. 20:41

Baltával vágta fejbe iskolatársnőjét egy tanuló Oroszországban

A fiú két üveg gyújtófolyadékot vitt be az iskolába, de szerencsére egyik sem lobbant lángra.

Molotov-koktélt dobott egy osztályterembe, majd baltával fejbe vágta egy 12 éves iskolatársnőjét kedden egy 14 éves tanuló a Szaratov megyei Volszkban.

A támadást követően a fiú videofelvételen sajnálkozott a közösségi médiában az ötödikes kislány megsebesítése miatt. Az áldozatot helikopterrel szállították egy szaratovi kórházba.

Az elkövetőt elfogták. A fiú két üveg gyújtófolyadékot vitt be az iskolába, az egyiket egy osztályterembe dobta be, a másikat a folyosón hajította el, de szerencsére egyik sem lobbant lángra. Az incidens egyetlen sebesültje a megtámadott kislány.

A kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) eljárást indított kiskorúak meggyilkolására közveszélyes módon elkövetett kísérlet címén. Vizsgálják a fiú lehetséges indítékait is.

Az orosz sajtóban megjelent értesülések szerint a tanuló a támadás előtt egy zavaros kiáltványt készített, amelyben egyfelől hangot adott öngyilkos hajlamának, valamint annak, hogy „ölés révén jó dolgot cselekedjen”. Utalt benne a kercsi ámokfutóra is, aki tavaly 20 ember gyilkolt meg az iskolájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!