Eszmecsere

2019.05.30. 12:00

Konzervatív kanadai gondolkodóval tárgyalt Orbán Viktor

Jordan Peterson pszichológus professzor előadásai, könyvei hiteles, reális, konzervatív értékrendet közvetítenek.

Budapest, 2019. május 30. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Jordan Peterson kanadai politológus, pszichológus professzor találkozója a Karmelita kolostorban 2019. május 30-án. Jordan Peterson a május 30-31-én megrendezendõ Brain Bar fesztivál vendégeként érkezett Budapestre. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Jordan Peterson kanadai politológus, pszichológus professzort, aki a május 30-31-én megrendezendő Brain Bar fesztivál vendégeként érkezett Budapestre – közölte csütörtök reggel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A neves keresztény-konzervatív gondolkodó és a magyar miniszterelnök kötetlen beszélgetésén olyan aktuális politikai kérdések kerültek szóba, mint az illegális bevándorlás, amelyet mindketten szükségtelennek és veszélyesnek neveztek;

valamint a politikai korrektség, amely nézetük szerint ellehetetleníti az értelmes vitákat a közéletben, ráadásul „ideológiailag motivált emberek kis csoportjának találmánya”.

A beszélgetésen Orbán Viktor és Jordan Peterson kitértek a kommunista rémtettek napjainkban tapasztalható eljelentéktelenítésére; ennek kapcsán felidézték az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek Karl Marxot mentegető elhíresült beszédét, amelyet szégyenletesnek és megdöbbentőnek neveztek.

A Brain Bar fesztivált 2015-ben alapították olyan platformként, ahol az egyének, a közösségek és az emberiség egészének jövőjét vitatják meg a résztvevők. Az eseményen 2018-ban több mint tízezren vettek részt; az élő közvetítést világszerte több mint 38 ezren követték.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Jordan Peterson kanadai politológus, pszichológus professzor találkozója a Karmelita kolostorban 2019. május 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!