zaklatási ügy

2019.07.30. 12:51

Hazaengedik Dél-Koreából Kenderesit

Dön­töt­tek a zak­la­tás­sal vá­dolt úszó, Ken­de­resi Tamás ügyé­ben.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás elõdöntõje után a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 8-án. Az úszó elsõként ért célba és bekerült a döntõbe. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba úgy tudja, Kenderesi pénzbüntetést kapott, amit ki is fizetett, és csütörtökön már Magyarországon lehet – írja az Origo.

A 200 méteres pillangóúszás riói olimpiai bronzérmesét szombaton hallgatták ki, miután egy helyi nő feljelentést tett ellene szexuális zaklatás vádjával. A magyar sportoló tagadta a vádat, azt ugyanakkor elismerte, hogy akaratlanul hozzáért egy lány fenekéhez egy kvangdzsui szórakozóhelyen. A vád súlyosságára való tekintettel azonban nem hagyhatta el az ázsiai országot, így nem jöhetett haza a hétfőn útra kelő magyar csapattal.

A rendőrség a nyomozás lezárása után vádemelési javaslattal adta át az ügyet az ügyészségnek, miközben Kenderesi jelezte, hogy kész kifizetni az esetleges bírságot, hogy mielőbb elhagyhassa az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!