rendszerhiba

2019.08.04. 20:53

Elment az áram a világ egyik legnagyobb városában

Az elővárosokkal együtt több mint 20 milliós népességű Jakartában a mobilszolgáltatás is akadozik.

Nagyobb áramkimaradás volt az indonéziai fővárosban, Jakartában és néhány környező tartományban, miután Jáva szigetén több áramellátó központtal probléma van – közölte a PLN indonéziai áramszolgáltató vasárnap. A tízmilliós indonéziai főváros legtöbb körzetében be kellett kapcsolni a generátorokat. Egyelőre nem tudni, hogy meddig tart az áramszünet, a PLN munkatársai dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán.

A helyi idő szerint délben kezdődött kimaradás miatt zavar keletkezett a jakartai tömegközlekedésben, és több utast kellett kimenteni vonatokról. A mobilszolgáltatás sem működik mindenhol, és sokfelé a közlekedési jelzőlámpák sem világítanak, ami nagy dugókhoz vezetett a forgalmas fővárosban.

A PLN közölte, az egyik elosztórendszer meghibásodása miatt megszakadt a kelet-nyugati irányú áramszállítás. A területen mintegy 100 millió ember él. Jakartában időről időre előfordulnak áramszünetek, de azok általában részlegesek és rövid ideig tartanak.

Az áramkimaradás nem okozott zavart a légi közlekedésben a jakartai repülőtéren, a generátoroknak köszönhetően – írta a működtető a Twitteren.

Anies Baswedan jakartai kormányzó a mikroblogon közzétett üzenetében biztosított róla, hogy a kórházak is a megszokott módon működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!