Közel-Kelet

2019.08.26. 06:03

Izraeli légicsapások érték a libanoni-szíriai határtérséget

„Három izraeli légicsapás érte a libanoni-szíriai határvidéket Zahlétól keletre. Robbanásokat lehetett hallani a Bekaa-völgy különböző szegleteiben” – jelentette az an-Nahar című libanoni lap hétfőn.

A bombázás a Palesztin Felszabadítási Népfront (PFN) nevű szélsőséges szervezet egyik őrhelyét érte a libanoni Kuszaja településen. Abu Muhammad, a PFN egyik katonai illetékese, aki az őrhelyen teljesít szolgálatot, a lapnak arról számolt be, hogy három találat érte a létesítményt, de csak anyagi kár keletkezett. A PFN a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet szövetségese.

„Drónok támadták az egyik létesítményünket három kis rakétával. Nem voltak áldozatok, csak anyagi kár” – közölte Muhammad.

A libanoni lap úgy tudja, légvédelmi fegyverekkel lőttek vissza a támadókra.

Az izraeli hadsereg a Reuters hírügynökség megkeresésére válaszolva mindössze annyit közölt, hogy „nem kommentál külföldi sajtóhíreket”.

A libanoni hadsereg eddig nem reagált az ügyben.

Vasárnap egyébként két drón zuhant Bejrútban a Hezbollah radikális síita milícia médiaközpontjára, és az egyik felrobbant. Emellett aznap két azonosítatlan drón végzett két iraki milicistával a szíriai határon. A bombázásért az al-Hasd as-Saabi (Népi Mozgósítási Erők, PMF) nevű iraki síita milíciákból álló ernyőszervezet Izraelt tette felelőssé. Szombat éjfél előtt pedig izraeli repülőgépek mértek csapást Damaszkuszhoz közeli célpontokra. Minden esetben olyan szervezetek vagy csoportok voltak a célpontok, amelyek Irántól kapnak támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!