Alabamában

2019.09.03. 23:23

Egy 14 éves fiú agyonlőtte öt családtagját Amerikában

Az áldozatok a gyilkosságokat elkövető gyermek édesapja, mostohaanyja és testvérei voltak.

A tragédia az Alabama északi részén fekvő, alig több mint 400 lelket számláló, Elkmont nevű kisvárosban történt keddre virradóra, és a gyermek – akinek nevét a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra – maga telefonált a rendőröknek, beismerve a gyilkosságot.

A fiú a kiérkező rendőröknek azt mondta: a gyilkosságnál használt 9 milliméteres kézifegyvert „a közelben, az út mentén találta”.

Az elkmonti seriff hivatalának tájékoztatása szerint a lakásban egy felnőtt és két gyermek holttestére találtak, két további személyt pedig válságos állapotban azonnal kórházba szállítottak, de mindketten belehaltak sérüléseikbe.

Az áldozatok a gyilkosságokat elkövető gyermek édesapja, mostohaanyja és testvérei voltak. A rendőrség az ő nevüket sem fedte fel.

Az elkmonti középiskola – amelynek tanulója a 14 éves fiú – a honlapján bejelentette: az iskolába pszichológus tanácsadók érkeznek, hogy segítsenek feldolgozni a diákoknak a történteket.

Stephen Young, az elkmonti rendőrség hadnagya az NBC televízió helyi tudósítójának elmondta: „sokkoló, ami történt, ebben a megyében ilyesmi még nem fordult elő”. Az ügyben folyik a nyomozás.

Közben kedden a Walmart, az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb áruház-láncolata bejelentette: valamennyi üzletében beszünteti a kézifegyverek lőszereinek árusítását,

Alaszkában pedig a kézifegyverek forgalmazását is. Alaszka volt az egyetlen amerikai tagállam, ahol a Walmart kézifegyvereket is árult. A nagyvállalat egyúttal felkérte vásárlóit: ne vigyenek fegyvert az áruházakba. Az áruházláncolat egy hónappal ezelőtt, a texasi El Pasóban történt tömegmészárlás után már közölte, hogy a maga eszközeivel fellép a fegyvertartás ellen.

El Pasóban éppen egy Walmart áruháznál kezdett lövöldözni egy ámokfutó, aki 21 embert lőtt agyon. A kifejezetten a spanyolajkú migránsok ellen fellépő elkövetőt letartóztatták, az amerikai hatóságok terrorcselekményként kezelik az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!