Roncsautóbiznisz

2019.09.20. 08:05

Havonta száz horrorkaravánt büntetnek meg a magyar rendőrök

Átlagosan havonta valamivel több mint száz szabálytalan járműszerelvényt fogtak el idén a magyar utakon.

Alsónémedi, 2019. augusztus 26. Közlekedésbiztonsági ellenõrzést végeznek rendõrök Alsónémedinél 2019. augusztus 26-án. A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság ezen napon fokozott közlekedésbiztonsági ellenõrzést tartott az M0-ás autóúton. Az ellenõrzés fõ célja a külföldi autószállító jármûszerelvények vizsgálata volt. A rendõrök nyolc autószállító jármûszerelvényt és két tehergépkocsit ellenõriztek, nyolc jármûvezetõvel szemben szabtak ki bírságot túlsúlyos jármûvel való közlekedés és egyéb szabályszegés miatt. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Az autókereskedők megrendelésére Nyugat-Európából útra kelő szerelvények valójában kisteherautók, mert ezekre a legolcsóbb az autópályadíj, és arra törekszenek, hogy egyetlen jármű-utánfutó párossal a lehető legtöbb járművet szállítsák el a megrendelőhöz – írta pénteki számában a Magyar Nemzet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatására hivatkozva.

A „roncsautóbizniszt” a nyugati, főként német piacon keletkező, ott már használhatatlan kocsik kelet-európai kereslete hajtja.

Az ORFK arról tájékoztatta a lapot, hogy közlekedésrendészeti ellenőrzések során az autópályán, autóúton a vontatásra, illetve az M1, N1 kategóriájú járművek megterhelésével kapcsolatos szabályok megsértése miatt tavaly 1004, míg az idei év első nyolc hónapjában 889 járművezetőt büntettek meg.

A szerelvények üzemeltetői jellemzően 3,5 tonna összsúlynál könnyebb járműveket használnak, ezekre a legmagasabb kiszabható helyszíni bírság most 150 ezer forint. A kamionok esetében a bírság félmillió forint is lehet.

Borítókép: Közlekedésbiztonsági ellenőrzést végeznek rendőrök Alsónémedinél 2019. augusztus 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!