jogi lépések

2019.11.21. 09:06

Perlik a Walmartot az El Pasó-i lövöldözés áldozatainak hozzátartozói

A férfi, aki 22 embert gyilkolt meg, és többeket megsebesített, bevallotta, hogy kifejezetten mexikóiakat akart megölni.

Beperelték az amerikai Walmart üzletláncot az augusztus eleji El Pasó-i lövöldözés mexikói túlélőinek és áldozatainak hozzátartozói amiatt, hogy „nem tett észszerű és szükséges intézkedéseket” a mészárlás elkerülése érdekében – számolt be kedden a mexikói külügyminisztérium.

A tárca közleménye szerint tíz felperest lát el segítséggel az El Pasóban benyújtott keresetben.

A lövöldözésben, amely a Walmart egyik üzletének parkolójában történt, 22 ember vesztette életét, 24 sebesült meg. A halálos és sebesült áldozatok között 8-8 mexikói van.

A vádlott, Patrick Crusius később a rendőrségnek bevallotta, hogy kifejezetten mexikóiakat akart megölni.

A mexikói külügyminisztérium közleménye szerint a most benyújtott kereset „nem az utolsó jogi lépés” Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök kormánya részéről az ügyet illetően. A tárca leszögezte, hogy továbbra is felhasználja a rendelkezésére álló összes erőforrást az ilyen incidensek elkerülése és az áldozatok kárpótlása érdekében.

Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter szeptemberben bejelentette, hogy ezzel párhuzamosan a mexikói kormány panaszt akar benyújtatni a főügyészi hivatalon keresztül terrorizmus miatt, és kérni fogja Crusius kiadatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!