jogerősen

2020.02.13. 14:52

Öt és fél évre ítéltek egy svájci kábítószercsempészt Szegeden

A svájci nő csaknem 13 kiló marihuánát próbált Koszovóból hazájába szállítani 2018-ban.

A Szegedi Ítélőtábla különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat és az öt és félévnyi szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlott 1800 svájci frank tartozást halmozott fel, amit nem tudott megfizetni hitelezőjének. Az adósság rendezése érdekében elvállalta, hogy gépkocsiban elrejtve kábítószert szállít Koszovóból Svájcba. A vádlott a megrendelőjétől egy autót kapott, amivel 2018. március 24-én Magyarországon keresztül Koszovóba hajtott. A járműben a nő tudtával kábítószert rejtettek el. A visszaúton a vádlott április 2-án ért a röszkei átkelőhöz, ahol a pénzügyőröknek gyanússá vált az autó csomagtartójából áradó erős autóillatosító szaga. A tüzetes ellenőrzés során a hátsó ülés mögött egy rejtekhelyet találtak, melyből 13 csomagban összesen 12,8 kilogramm marihuána került elő. A drogszállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának mintegy 1,23-szorosa.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!