Interjú

2020.02.13. 14:25

Varga Judit: a Néppártnak kellene visszatérnie keresztény gyökereihez

Többek között az Európai Néppártról, a börtönbizniszről, az áldozatvédelemről és a kormányzati kommunikációról nyilatkozott egy lapinterjúban az igazságügyi miniszter.

Forrás: mandiner.hu

Fotó: Földházi Árpád

Varga Judit a Fidesz néppárti felfüggesztése kapcsán arról beszélt, a problémák nem a párt háza táján vannak, az Európai Néppártnak kellene visszatérnie a keresztény, konzervatív gyökereihez. Mint mondta, ha elkerülhetetlenné válna, a Fidesz maga döntene a kilépésről – írja a Mandiner által készített interjút ismertetve az Origo.

Az igazságügyi miniszter Gyöngyöspatáról szólva kiemelte, a valódi kérdés az, hogy hosszú távon mivel tudják kezelni az alapproblémát.

Vecsei Miklós felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos munkássága szerintem a legjobb válasz erre: a fogantatástól a foglalkoztatásig kell nyomon követni az integráció kérdéseit

– nyilatkozta, hozzátéve, hogy sajnos már egy 12 éves gyerek esetében is sokkal nehezebb eredményeket elérni, hiszen akkorra már túl van azon az időszakon, amikor igazán hatékony lehetett volna a segítség.

„Mélyen megérintett a tragédia”

Arra a kérdésre, hogy a börtönkártérítések miatt változtatnak-e a jogszabályokon, Varga Judit úgy felelt,

semmiképpen sem fogadható el, hogy ilyen jogcímen adóforintok milliárdjai kerüljenek jogerősen elítélt bűnözőkhöz és erre specializálódott ügyvédi irodákhoz.

Az interjú kitért arra a kisfilmre is, amelyben az igazságügyi miniszter bejelentette, milyen szigorításokat tervez a győri kettős gyermekgyilkosság miatt. Varga Judit szerint ha MTI-közleményben jelentette volna be, akkor azt mondanák, hogy érzéketlen.

A videó ötlete egyébként tőlem származik. Mélyen megérintett a tragédia, úgy gondoltam, ha videóban mondom el, akkor kevésbé fogják megkérdőjelezni a jó szándékot. Tulajdonképpen hálásnak kell lennem az ellenzéki médiának, hogy ennyit támadta a felvételt, hiszen így az áldozatsegítés ügye olyanokhoz is elért, akiket sosem tudtunk volna megszólítani; a számok ezt igazolják

– fogalmazott.

Az igazságügyi miniszter beismerte, a kormány számra az ifjú nemzedékkel kapcsolatban a kommunikáció nagy kihívás. Szerinte a fiatalok az interneten azzal találkoznak, hogy Gyurcsány Ferenc főz és vloggerkedik, ezzel olyanoknak téríti el a gondolkodását, akik életkorukból fakadóan nem tudhatják, hogyan tette tönkre az országot 2010 előtt miniszterelnökként.

Nemcsak azt kell elmondani, hogy mit tett kormányon, hanem fel kell venni a kesztyűt, és ugyanazokon a kommunikációs csatornákon kell megmutatni a hagyományos konzervatív értékeket. Én már gondolkoztam azon, hogy TikTok-videókat fogok gyártani

– mondta nevetve.

A teljes beszélgetés ide kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!