Járvány

2020.03.19. 16:52

Koronavírusos gyereket diagnosztizáltak Magyarországon

Az eset miatt lezártak egy budapesti rendelőt.

A hírt Király Balázs, a szóban forgó XV. kerületi rendelőben dolgozó gyerekorvos osztotta meg a Facebookon:

„Kedves Praxisom!

A rendelő alsó szintjét az ÁNTSZ ma fertőtlenítés miatt lezárja! A rendelőbe ma emiatt senki ne jöjjön. A telefonjaink élnek, igyekszünk mindenkinek segíteni! Reméljük, hogy holnap már újra nyitva lesz a rendelő, de természetesen továbbra is csak, sürgős helyzetben, súlyos állapotban kerülhet sor vizsgálatra, minden más esetben telefonon adunk tanácsot, ha kell receptet is.

Miért van szükség a fertőtlenítésre?

A rendelőben egy olyan gyermek vizsgálata történt, akinél igazolódott a koronavírus fertőzöttség. Tudtommal a gyermek jelenleg nem szorul kórházi kezelésre.

Fontos!

Igyekszünk minden hírt a személyiségi jogok maximális betartása mellett minél előbb közölni. Ígérem, hogy semmilyen tényt, fontos információt, ami megosztható nem fogok titkolni. Fontos, hogy bízzanak ebben. Egyúttal kérem, hogy se erről, se más konkrét esetről az oldalamon ne kérdezzenek és semmilyen valósnak vélt infót ne osszanak meg, mivel ez sértheti a betegjogokat!” – írja az orvos a Facebookon.

 

Az esetről riportot készítő HírTV-nek a helyszínen megerősítették az információt. A gyermek természetesen már nem volt ott, hiszen – mint az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján is elhangzott – az új eljárásrendnek köszönhetően a betegektől már otthonukban is lehet mintát venni. Ha pedig a fertőzött állapota nem súlyos, nem kell kórházba vonulnia, otthon is gyógyulhat, házi karanténban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!