Ostrom alatt áll Európa

2020.03.04. 13:28

Orbán Viktor: végső mentsvárnak ott lesznek a magyarok

Általános európai megközelítéssé vált az illegális bevándorlással szembeni magyar álláspont, de ha nem folytatják keményen, nagy baj lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Prágában, a visegrádi országok kormányfői csúcstalálkozóján.

Magyarországon 2015-ben építettük meg a kerítést és „hirdettük meg azt a muszlimbevándorlás-ellenes politikát”, amelyet azóta az egész európai közösség ismer és amelyet „sikeresnek is tartok” – jelentette ki a kormányfő.

„Akkor még más szelek fújdogáltak Európában, bennünket magyarokat is inzultáltak éppen eléggé azért, mert megvédtük a határainkat”

- fogalmazott.

Hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja szerint

„két dolgot nem csinálunk, nem panaszkodunk és nem magyarázkodunk. Tesszük a dolgunkat, és abban hiszünk, hogy a munkánk az majd beszél helyettünk is”

- közölte.

Hozzátette: ez igaz a migrációra is.

Orbán Viktor hangoztatta:

azt tanácsolja mindenkinek, hogy tegyék azt, amit Magyarország már 2015-ben tett.

Kiemelte:

még ha sikeres is lesz Görögország kísérlete a migránsok feltartóztatására, nem szabad elfeledkezni arról a 130 ezer emberről, aki már északra van a görög határtól, és be akar jutni Európába.

Miután Görögország őket már átengedte, a Görögország utáni határokon kell megállítani őket. Ezért nem szabad elfeledkezni a Macedóniának és Szerbiának nyújtandó segítségről, mert

meg kell próbálni minél délebbre megállítani ezt a tömeget

- mondta Orbán Viktor.

Ha ez nem sikerül, akkor, mint 2015-ben, „végső mentsvárnak ott lesznek a magyarok”, a szerb-magyar határon meg fogjuk őket állítani – tette hozzá.

Orbán Viktor a sajtótájékoztatón elmondta, ugyan Magyarországon még nem derítettek fel fertőzést, de „nem ringathatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy Magyarország ebből ki tud maradni”.

Ostrom alatt áll Európa

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!