nem szórakozás

2020.04.23. 12:30

Fegyházbüntetést kértek a Sziget Fesztiválon elfogott dílerekre

A két holland fiatal a 2019-es fesztiválon árulta a drogot.

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön azt közölte, hogy a páros egyik tagja,

egy 23 éves férfi Hollandiában nagykereskedelmi mennyiségű marihuánát és extasy tablettát szerzett be. Ezután rávette 22 éves ismerősét, hogy utazzon vele Magyarországra és segítsen értékesíteni a kábítószert Budapesten, a Sziget Fesztiválon.

A vádlottak a marihuánából kész cigarettákat sodortak, amelyeket műanyag fiolákba és tasakokba csomagoltak, miként a tablettákat is. Több ezer színes árlistát is nyomtattak, amelyen feltüntették a 23 éves férfi telefonszámát.

A két holland állampolgár tavaly augusztus 4-én érkezett a Szigetre.

A drogot a 22 éves férfi sátrában és a központi értékmegőrzőben helyezték el.

Megkezdték a kereskedést, de a fesztivál biztonsági szolgálata hamarosan felfigyelt a tevékenységükre, amelyet félbeszakított és értesítette a rendőrséget.

A lefoglalt kábítószer a jelentős mennyiség alsó határát több mint ötvenszeresen haladta meg

- hangsúlyozta a főügyészség.

A két férfi ellen társtettesként, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyészség arra az esetre, ha a letartóztatásban lévő vádlottak beismerik bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje az egyik férfit tíz, a másikat nyolc év fegyházra, és ugyanennyi időre utasítsa ki őket Magyarország területéről.

A bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – jelezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!