támadás

2020.04.14. 16:20

Francia repülőgépre lőttek Kongóban

Francia állampolgárokat szállított volna haza Kongóból az a repülőgép, amelyre többször is rálőttek a reptéren. A gépről le kellett szállítani az utasokat és egy másikat kellett keresni, amivel az utasok hazatérhettek Franciaországba. A lövöldözés körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Szombat este szállt volna fel a kongói Agostinho-Neto repülőtérről az Air France egyik gépe, amely francia állampolgárokat szállított volna haza. A hazafelé vezető út azonban nem volt egyszerű az embereknek, a gépre ugyanis rálőttek – szerencsére ekkor sem az utasok, sem a személyzet nem volt még a fedélzeten – írja a V4NA.

A támadás részletei nagyon homályosak, egyes források szerint nem tudják meghatározni a lövések körülményeit. Mások szerint viszont az incidens egy nézeteltérésből eredt a biztonsági személyzet között, és az a személy, aki egyébként a levegőbe lőtt, és a gépet is eltalálta, ittas állapotban volt.

A járatot végül későbbre kellett halasztani, az utasokról azonban kellőképpen gondoskodtak a helyszínen. A kongói külügyminiszter, Jean-Claude Gackosso sajnálatát fejezte ki francia kollégájának, Jean-Yves Le Driannak az incidens miatt.

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!