Evakuálják a betegeket

2020.04.08. 05:56

Második napja támadnak rakétákkal a kelet-líbiai erők egy kórházat Tripoliban

Már második napja támadnak rakétákkal a kelet-líbiai erők egy kórházat a líbiai fővárosban, Tripoliban – közölték a nemzetközileg elismert kormány egészségügyi hatóságai kedden.

Az al-Hadra Kórházra, az egyik legnagyobb fővárosi egészségügyi intézményre, ahol 300 beteget kezelnek, Grad típusú rakéta-sorozatvetőkből mértek csapásokat.

A hétfői támadást, amelyben meghalt egy bangladesi egészségügyi alkalmazott, élesen elítélte az ENSZ.

Kedden folytatódott a kórházi betegek evakuálása. Az intézményben két koronavírusos ápolt és számtalan, repeszektől és bombáktól megsebesült ember van.

A becsapódott lövedékek miatt a kórtermek kiürítése jelentős logisztikai erőfeszítést igénylő művelet, amely amúgy is komolyan veszélyezteti a betegek állapotát közölte Amin al-Hasemi, a kormányzati egészségügyi hatóság képviselője.

Hozzátette, hogy a koronavírusos pácienseket az evakuálás során is szigorú elkülönítés mellett szállították el egy biztonságosabb helyre.

Líbiában húsz koronavírusos fertőzöttről tudni, főleg az ország nyugati részében.

Az észak-afrikai ország Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatását követően süllyedt káoszba, és az ország gyakorlatilag két részre szakadt. A keleti és déli részt ellenőrzése alatt tartó Halífa Haftar tábornok tavaly április óta folytat offenzívát Tripoli, a nemzetközileg elismert nemzeti egységkormány székhelye ellen. A Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök vezette kabinet mindössze kisebb térségeket ellenőriz a főváros körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!