Járvány

2020.05.05. 14:41

Menesztette a BKK vezérigazgatóját Karácsony Gergely

Egy zaklatási botrány miatt rúghatta ki Budapest főpolgármestere Varga Ivettet.

Karácsony Gergely baloldali főpolgármester kedden kirúgta Varga Ivetett, a BKK vezérigazgatóját, a járványügyi helyzet nem megfelelő kezelésére hivatkozva – írja az Origo.

A döntésben az a furcsa, hogy nemrégen ő maga nevezte ki, így vélhetően inkább a néhány héttel ezelőtti zaklatással kapcsolatos hírrel lehet összefüggésben a menesztése – véli a hírportál, amely szerint az ügy háttere, hogy személyes érintettsége ellenére járhatott el a BKK vezérigazgatója a szexuális zaklatással vádolt élettársa, a vállalat elektronikus jegyrendszerének a projektvezetője ügyében. Nagy Zsoltot azóta már elbocsátottak a cégtől.

Az ügyben később Varga Ivett, a BKK volt vezérigazgatója visszavonta az állítólag általa aláírt és a Főpolgármesteri Hivatal által az MTI-nek elküldött, Magyar Nemzetet támadó közleményét. A dokumentumot Draskovics Tibor igazgatósági elnök is jegyzi, aki illetéktelenül avatkozott bele egy, a cégnél esélyegyenlőségi – zaklatási – ügyben folytatott vizsgálatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!