Járvány

2020.06.24. 06:08

Meghaladta a százezret a halottak száma Latin-Amerikában

Miközben a világ többi részében csillapodott a járvány.

Meghaladta a százezret a koronavírus okozta halálesetek száma Latin-Amerikában a Reuters szerdai összesítése szerint.

Az elmúlt hetekben a latin-amerikai térség vált a világjárvány gócpontjává, a fertőzések és halálesetek száma megugrott, miközben a világ többi részében csillapodott a járvány.

Mexikóban kedden 6288 új fertőzöttet regisztráltak, és 193-an haltak bele egy nap alatt a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség szövődményeibe. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint ezzel 191 410-re nőtt a fertőzöttek és 23 377-re a halottak száma.

A latin-amerikai országok közül csak Brazíliában súlyosabb a helyzet, mint Mexikóban. Ott kedden 1374 halottat és 39 436 fertőzöttet regisztráltak, ezzel a halálesetek száma 52 ezerre nőtt, és több mint 1,1 millióan kapták el a fertőzést.

Kolumbiában a járvány megfékezése érdekében kedden Iván Duque államfő július 15-ig hosszabbította meg a március vége óta tartó országos karantént, amelynek hatálya július 1-jén járt volna le.

Az országban 73 500 a fertőzöttek és 2404 a halottak száma. Latin-Amerika negyedik legnagyobb gazdasága várhatóan 5,5 százalékkal fog zsugorodni az idén a járvány miatt.

Láthatóan súlyosbodik a járvány Közép-Amerikában is. Guatemalában például kedden első ízben haladta meg 700-at az új fertőzéses esetek száma, és 35-en haltak meg.

Az országban ezzel már 582 áldozata van a kórnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!