többszörös garázdaság

2020.06.12. 12:43

Sopronban fogták el a férfit, aki meglőtt egy nőt Miskolcon

A 45 éves budapesti férfi a gyanú szerint június 5-én egy gumilövedékes gáz- és riasztófegyverrel lőtt rá a 72 éves asszonyra.

Sopronban fogta el a rendőrség csütörtökön azt a 45 éves budapesti férfit, aki a gyanú szerint június 5-én egy gumilövedékes gáz- és riasztófegyverrel meglőtt egy 72 éves nőt Miskolcon, és emellett soproni és mezőkövesdi bűncselekményekkel is gyanúsítják – közölte a police.hu oldalon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

A gyanúsított június 5-én a kora esti órákban becsöngetett egy lakásba a miskolci Csabai kapuban. Egy szolgáltató munkatársának adta ki magát és pénzt követelt a nőtől, aki megpróbált ellenállni. Miután a férfi rálőtt, a nő átadott majdnem kétszázezer forint készpénzt neki.

A férfi ellen a Soproni Rendőrkapitányság – szintén gumilövedékes gáz- és riasztófegyverrel elkövetett – garázdaság miatt nyomoz. Felmerült az a gyanú is, hogy azonos lehet azzal, aki június 6-án hajnalban egy mezőkövesdi családi házba becsengetett, és gumilövedékes fegyverével lövést adott le.

A Sopronban elfogott férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!