tragédia

2020.07.15. 22:46

Egyetlen nap alatt heten haltak meg a francia Alpokban

Négy különböző balesetben négy hegymászó, két sárkányrepülő és egy túrázó vesztette életét.

Heten haltak meg kedden a francia Alpokban, négy különböző balesetben négy hegymászó, két sárkányrepülő és egy túrázó vesztette életét egyetlen nap alatt – közölték szerdán a hegyimentők.

Két hegymászó, egy 40 éves holland férfi és egy 30 éves francia nő a hegylánc északi részén emelkedő Aiguilles Rouges hegyvonulatban lezuhant és életét vesztette. Holttestüket szerdán napközben 2200 méteres magasságban találták meg a hegyimentők, akiket egy szemtanú riasztott. A baleset körülményei egyelőre ismeretlenek.

Két olasz hegymászót, egy 66 és egy 67 éves férfit, aki kedd este zuhant le a Mont Blanc hegyről, szerdán reggel találták meg. A két tapasztalt genovai sportoló holttestére helikopterrel bukkantak rá a Mont Maudit hegy (Elátkozott hegy) északi lábánál.

A nyomozással megbízott csendőrök szerint a baleset a leereszkedéskor történt, miközben a két férfi az Olaszországgal szomszédos hegység francia oldalán haladt.

Két sárkányrepülő – egy oktató és a tanítványa – egy kétszemélyes járművön La Chapelle-d Abondance település felett haladt át, de röviddel 18 óra előtt egy lakóház tetőzetének ütköztek. A tűzoltók közbelépése ellenére a baleset helyszínén életüket vesztették.

Haute-Savoie megye hegyvidékes részén egy 71 éves túrázó halt meg, mert a Chablais-hegységben a Grange-hegy csúcsától nem messze 2400 méteres magasságból lezuhant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!