Járvány

2020.08.06. 08:07

Kim Dzson Un segélyt küld a lezárt Keszongba

Keszong lakossága feltehetően nagyon megsínyli a zárlatot.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerdán utasította kormányát, hogy azonnal küldjön segélyt Keszongba, amelyet lezáratott július végén, mert felmerült a gyanú, hogy koronavírus-fertőzött érkezett a városba Dél-Koreából.

A KCNA állami hírügynökség július 26-i tájékoztatása szerint egy olyan férfinál merült fel a fertőzés lehetősége, aki nemrég tért vissza Keszongba Dél-Koreából, ahová illegális úton távozott három éve. Az illető koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért karanténba zárták, és megpróbálták felderíteni, hogy kikkel léphetett kapcsolatba – állt az észak-koreai hírügynökségi jelentésben.

Észak-Korea azóta sem közölte, hogy a férfiról bebizonyosodott-e a gyanú, és még mindig azt állítja, hogy egyetlen fertőzöttje sincs.

Keszong lakossága feltehetően nagyon megsínyli a zárlatot, ha Kim Dzson Un különleges élelmiszersegély odaszállítását rendelte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!