A béke vallása

2020.09.22. 17:06

Óriási károkat okoztak a muszlim zavargások Svédországban

Széttört közlekedési lámpák, feltépett aszfalt és szétroncsolt útjelzőtáblák maradtak a muszlimok tüntetése után, amely nagyjából egymillió svéd koronányi kárt okozott a svédországi Malmö városának. Folyamatosan nő a feszültség a svédek és a muszlimok között, és az iszlám követői már tűzre vetnének mindenkit, aki Koránt éget.

Smoke billows from burning tyres, pallets and fireworks as a few hundred protesters riot in the Rosengard neighbourhood of Malmo, Sweden, on August 28, 2020. - The protest was sparked by the burning of a coran by members of Danish far-right party Stram Kurs earlier in the day. The party's leader Rasmus Paludan was denied entry to Sweden for a manifestation on Friday. (Photo by - / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT

Forrás: TT News Agency / AFP

Fotó: AFP

Hatalmas kárt okoztak a muszlim tüntetők Malmöben a múlt hónap végén, amikor egy tömegzavargás keretében szétverték a város egy részét. A város vezetői most közzétették a kárjelentést. Az egymillió svéd koronás (hozzávetőleg 35 millió forintos) összeg csupán a helyreállítási és takarítási munkákra terjed ki, de nem foglalja magában a rendőrség és az egyéb kárelhárító hatóságok munkájának költségeit. A lázongás során feltépték az aszfaltot, összezúzták a járdákat, kitépték az útjelzőtáblákat és a jelzőlámpákat is – írja a V4NA hírügynökség.

A lázadás Rasmus Paludan Korán-égető akciója után indult meg, ami több muszlimot is felháborított, és a kezdeti tüntetés így hamar agresszív lázadássá nőtte ki magát.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=JplPDGBmwo4&feature=emb_logo

Ennek ellenére pénteken egy újabb iszlámellenes demonstrációt rendeztek a pénteki imával egy időben, de most Korán-égetés nélkül. A Samhallsnytt helyszíni tudósítója több muszlimot is megkérdezett az akcióról, és egy nő el is mondta, hogy szerinte „azokat, akik Koránt égetnek, halálra kell égetni”, egy barátja azonban azonnal közbevágott, mondván: „Az Iszlám a béke és a szabadság vallása.”

Borítókép: Muszlimok erőszakos demonstrációja a svédországi Malmöben 2020. augusztus 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!