Ország-világ

2020.09.18. 14:35

Soros Györgyöt bírálta, lekeverte a Fox News (videó)

Soros György vagyonával akarja megreformálni az amerikai igazságszolgáltatást, mégpedig úgy, hogy minél nagyobb teret kapjanak a baloldali beállítottságú kerületi ügyészek – erről beszélt Newt Gingrich, az amerikai képviselőház volt elnöke a minap a Fox News hírcsatornán, amikor a Trump-pártiként beállított csatorna egyszerűen lekeverte a neves republikánust.

Éles kritikával illeték az Egyesült Államok politikai jobboldaláról a Trump-párti televízióként elhíresült Fox News-t, miután a csatorna lekeverte Newt Gingrich korábbi amerikai kongresszusi képviselőt, a képviselőház egykori elnökét – írja a Magyar Nemzet.

Gingrich épp arról beszélt, hogy

Soros György miképp pumpál dollármilliárdokat az amerikai igazságszolgáltatásba, így segítve elő többek között baloldali ügyészek erőpozícióját. Utóbbiak rendőrellenesek, nem hajlandók a bűnelkövetők bebörtönzésére, ami a demokrata vezetésű városok biztonságának látványos romlásához vezet.

„Épp tegnap engedtek szabadon valakit, akit két gyilkosságért is keresnek New Yorkban” – mondta Gingrich, aki nem fejezhette be a gondolatmenetet, mert a két másik vendég, Melissa Francis és Marie Harf politikai elemzők a szavába vágtak, majd a műsorvezető, Harris Faulkner le is keverte a neves republikánust. Francis szerint „nem biztos, hogy ebbe a beszélgetésbe bele kellene keverni Sorost”, amire kollégája, Harf élő adásban csak úgy felelt: „Egyetértek Melissával” A botrányos beszélgetésről készült videót rengetegen osztották meg az interneten.

A Fox szerint ez csak egy apró incidens volt

A Fox News tegnap kénytelen volt reagálni. A Gingrichet lekeverő műsor házigazdája, Harris Faulkner „apró incidensnek” nevezte az esetet. Egyúttal beismerte, hogy a „szeretett és tisztelt” politikus mondanivalóját félbevágták, pedig a csatorna igenis törekszik az őszinte és nyitott párbeszédre.

Közben Dick Morris jobboldali politikai elemző, egykori kampánystratéga a Newsmax csatorna műsorán nevezte megdöbbentőnek a történteket. Szerinte

Soros lényegében be akarja dönteni az amerikai igazságszolgáltatást, így kulcsfontosságú lenne, hogy a Gingrichéhez hasonló vélemények meghallgattassanak.

Az amerikai Breitbart cikke az esettel összefüggésben kiemeli: már 2018-ban ismert volt, hogy a milliárdos „progresszív” ügyészeket pénzel, főként Észak-Kaliforniában. Értesüléseik szerint országszerte legalább huszonegy olyan kerületi ügyész van, akik biztosan Soros kottájából játszanak. Akadnak olyan esetek is, ahol a spekuláns egyszerű baloldali aktivistáknak segített pozícióba kerülni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!