szétvert szobák

2020.11.11. 15:03

Nyomozás indult a BME-kollégium rongálásának ügyében

A hallgatók videóra is vették a pusztítást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy, az internetre felkerült videó alapján indult büntetőeljárás a rongálás miatt. Azt írták: fiatalok törtek-zúztak a kollégium egyik szobájában.

A nyomozók a bűncselekménnyel kapcsolatban eddig két gyanúsítottat hallgattak ki, a tanúkihallgatások jelenleg is folyamatban vannak – írta a BRFK.

A hírportálokon megjelent cikkek szerint az eset a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) XI. kerületi kollégiumában történt. Az intézmény szerdán a honlapján azt közölte:

a BME Schönherz Kollégiumában lakó hallgatók egy csoportja keddre virradó éjszaka követte el a rongálást. „Az egyetem vezetése vizsgálatot indított az ügyben és elhatárolódik a történtektől” – fogalmaztak.

A rongálás a kollégium egy lakószobáját és a körülötte található helyiségeket érintette. A történtek kivizsgálására az intézmény fegyelmi bizottságot állított fel, valamint rendőrségi nyomozás van folyamatban.

„A Műegyetem közösségének értékrendjével összeegyeztethetetlen viselkedés miatt a rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról, az eljárás lefolytatását követően, a fegyelmi bizottság hoz döntést” – írta közleményében a BME.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!