Ország-világ

2020.11.19. 08:01

Továbbra is falaz Korózs Lajosnak a baloldal

A baloldal ahelyett, hogy kiközösítené a kamuvideós Korózst, falaz neki – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdai videónyilatkozatában, hozzátéve: a baloldalon a járvány kezdete óta minden nap a hazudozásról és a hangulatkeltésről szól. Eközben az Index és a HVG szerdai címlapjukon alaptalanul állították, hogy a kormány a kijárási korlátozás február 8-i meghosszabbításáról döntött.

Budapest, 2020. október 6. Korózs Lajos, az MSZP vezérszónoka felszólal az orvosbérek emelését és a hálapénz büntethetõségét is tartalmazó egészségügyi törvényjavaslat összevont vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 6-án. Balról Hajdu László, a DK képviselõje. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A baloldal továbbra is falaz a Németh Athina álmentőssel készített kamuvideóval botrányt okozó Korózs Lajosnak – írja a Magyar Nemzet. A lap írásban kereste az érintett ellenzéki pártokat azt illetően, hogy szerintük az álhírek terjesztésével lebukott Korózs Lajosnak le kell-e mondania az Országgyűlés népjóléti bizottságának vezetéséről, azonban cikkünk megjelenéséig egyik párttól sem kaptunk választ.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdán videónyilatkozatában viszont rámutatott: a járvány kitörésekor még olyan országokban is összefogtak a pártok, ahol hosszú évek óta politikai patthelyzettel küzdöttek, igaz ez Belgiumra, Spanyolországra, Romániára is. „Ehhez képest amit itthon látnak, az példa nélküli, a baloldal folyamatosan támadja a járvány elleni védekezést, és ebben »faltörő kosként tolják előre a kamuvideós Korózs Lajost«” – mondta a frakciószóvivő a kormánypártok véleményét tolmácsolva. Közölte: a szocialista politikus először egy „gyalázatos kamuvideóval” bukott le, amelyben egy álmentőssel akarta lejáratni a védekezésben részt vevőket.

„Itt nem állt meg, halálozási statisztikák meghamisításával próbált hangulatot kelteni. Kedden az általa vezetett népjóléti bizottság is olyan etikai követelményeket fektetett le, amelyek alapján a kamuvideós Korózs Lajos egyértelműen méltatlan a testület vezetésére”

– mondta.

A kereszténydemokrata politikus beszédesnek tartja, hogy sem Korózs Lajos, sem Szabó Tímea nem vállalta, hogy csak hiteles adatok alapján tájékoztat, és nem kelt pánikot. „A baloldal ahelyett, hogy kiközösítené a kamuvideós Korózst, falaz neki” – jelentette ki, megjegyezve: nem hívták vissza a népjóléti bizottság éléről, és ahelyett, hogy a védekezést segítenék, tovább folytatják az álhírek gyártását. Nacsa Lőrinc összegzése szerint a baloldalon a járvány kezdete óta minden nap a hazudozásról és a hangulatkeltésről szól. „Egyikük a kórházakról hazudik, a másik a vakcináról, a harmadik a mentőket, a negyedik a rendőröket támadja, az ötödik kamuzik a tesztekről. Ez a valódi arcuk” – fogalmazott a kormánypárti képviselő.

Mint ismert, Korózs Lajos lett az MSZP vezérszónoka a rendkívüli jogrend meghosszabbításáról szóló parlamenti vitán, annak ellenére, hogy a tavasszal megjelent álmentős videója országos botrányt okozott, a minap pedig egy koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg a közösségi oldalán. Írásában azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Utóbb kiderült, hogy a posztjához felhasznált statisztikák hazugságon alapultak.

Nemcsak a baloldali politikusok, a balliberális sajtóorgánumok is gyakran kerülnek kínos helyzetbe álhírek terjesztése miatt.

Szerdán az online felületeken futótűzként kezdett terjedni az az elsőként a HVG.hu-n közölt információ, amely szerint a kormány a kijárási korlátozás 2021. február 8-ig tartó meghosszabbításáról döntött. A cikket később az Index és egyéb orgánumok is átvették. Kiderült azonban, hogy a portál rosszul értelmezte a kormány Magyar Közlönyben kedden megjelent, a veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról szóló rendeletét. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda délelőtt közleményben hívta fel a figyelmet a sajtóban megjelent hírek valótlanságára. Mint írták, a megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig – tisztázta a központ. Egyúttal arra kérték a sajtó munkatársait, ne terjesszenek valótlan állításokat, a már megjelent hamis híreket pedig azonnal korrigálják.

Borítókép: Korózs Lajos, az MSZP vezérszónoka az Országgyűlés egyik ülésén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!