Ország-világ

2020.12.17. 11:34

Nők álltak ki Novák Katalin mellett

A baloldali hangokkal szemben vannak olyan józan gondolkodású női szerzők is, akik értik miről beszélt Novák Katalin, és kiálltak a miniszter mellett.

A baloldali vélemények a családügyi miniszter körüli hírek esetében is hangosabbak, ezt pedig a Google és a Facebook algoritmusai tovább erősítik, vannak azonban olyan józan gondolkodású női szerzők is, akik értik miről beszélt Novák Katalin, és kiálltak a miniszter mellett. A Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent publicisztika szerzője szerint a nők nincsenek elnyomva Magyarországon.

„A legnagyobb ellentmondás, ami a radikális feminizmus és a nemek „új egyenlőségét” hirdetők rendszerében rejlik, hogy bár szüntelenül az egyéni döntés szabadságáról szónokolnak, mégis megkövezik azt, aki bármilyen felületen arról beszél, hogy számára a családanyaság jelenti a kiteljesedést”

– fejtegeti Kincses Krisztina.

A szerző szerint Novák Katalin arról beszélt, ami eredetileg – az emancipációs törekvések lényege kellene hogy legyen: a te életed, a te döntéseid – ne hagyd, hogy beleszóljanak! Attól még, hogy valami nehéz és kihívásokkal jár, nem kell a könnyebb utat választani, elhitetve magaddal, hogy a nőiség nem több, mint egy hátráltató tényező. Kincses Krisztina szerint a nők nem elnyomni, hanem kiegészíteni akarják a férfiakat, és akinek ez nem tetszik, az nem érti, mit jelent nőnek lenni.

A Hetek hetilap szerzője írásában így értékeli a helyzetet:

„Novák Katalin mondanivalója meg sem közelíti azt a primitív, soviniszta hangnemet, amit a balos újságírók a szubjektív véleményükkel színezett szemléikben a politikusnő szájába adtak. Sőt.”

– írja Nagy Szantina.

Véleménycikkében kifejti, fiatal nőként ő maga is tapasztalja, hogy a modern világban azért különböztetik meg, mert házas és családot tervez, nem pedig azért, mert nő.

A szerző hozzáteszi: „Nem tisztem megvédeni a minisztert, de a videóban nem állít mást, mint hogy igenis lehet választani: akkor sem ér kevesebbet a nő, ha családanyaként akar kiteljesedni, és akkor sem ér többet, ha karriert tervez – mi több, a kettőt ötvözni is lehet2 – írja.

A Vasárnap.hu internetes portálon is megjelent egy véleménycikk arról, hogy Miért fáj nőnek lenni?. Az írás szerzője már az elején leszögezi; magyar nőnek lenni „tök jó”. Szerinte azok támadják a minisztert, akiknek önmagukkal van gondja.

”Lássuk be, sokkal könnyebb elvégezni – vagy legalábbis elkezdeni – még egy szakot az egyetemen, mint önvizsgálatot tartani. Sokkal könnyebb elégedetlenkedni, áldozatként tetszelegni, másokat hibáztatni, egy miniszterre mutogatni, mint felelősséget vállalni a mentális állapotunkért, az életünkért„

– fogalmaz Nemesrévi-Hrozik Adél.

”Mi nők nem a fizetési csekkünk vagy a munkahelyi beosztásunk vagyunk, hanem annál sokkal többek„ – zárul az írás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!