sikerült

2021.01.02. 20:00

Kiszabadult líbiai túszejtők fogságából három orosz és egy ukrán állampolgár

A körülményeket még vizsgálják.

Kiszabadult líbiai túszejtők fogságából három orosz és egy ukrán állampolgár, akiket néhány hete raboltak el – jelentették szombat este orosz hírügynökségek.

Alekszandr Malkevics, a Nemzeti Értékvédelmi Alap nevű szervezet vezetője közölte az Interfax hírügynökséggel, hogy az őket szállító repülőgép már úton van Oroszországba. Malkevics szerint a túszejtés körülményeit még vizsgálják.

A túszok kiszabadításáért orosz diplomaták is erőfeszítéseket tettek.

A Malkevics vezette alap a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló üzletember, Jevgenyij Prigozsin vállalatcsoportjához tartozik, amely uniós szankciók alatt áll, amiért a Wagner zsoldoscsoporton keresztül beavatkozik líbiai válságban.

December 10-én vált ismertté, hogy ugyanennek az alapnak két alkalmazottja szabadult kí másfél év után líbiai fogságból, és Prigozsin 400 ezer eurót fizetett az elengedésükért.

A két férfit a választásokba való beavatkozásra tett kísérlet miatt tartóztatták le a hatóságok, de sosem emeltek ellenük vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!