Ország-világ

2021.02.06. 17:00

A fegyelmezettségünkön a harmadik hullám megelőzése múlik

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere legújabb Facebook-bejegyzésében következő hetek türelmére int mindenkit. A bejegyzésében a miniszter kiemeli, hogy immár három hónapja védik életünket a járványügyi korlátozások, de társas lényként az idő előrehaladtával egyre inkább próbára tesz bennünket ez az állapot. A miniszter továbbá óvva intett mindenkit a hirtelen nyitástól, és bejegyzésében Portugáliával példálózik, mely intő példa számunkra.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a Magyar Sport Napja alkalmából odaítélt miniszteri elismerések és díjak átadási ünnepségén az Emberi Erõforrások Minisztériumában (Emmi) 2020. szeptember 8-án. Az ünnepségre eredetileg május 6-án került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az eseményt.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„A következő hetekben lesz talán a legnagyobb szükség a türelmünkre és bölcsességünkre. A szigorú járványügyi korlátozások majd három hónapja védik, egyben szorítják szűk keretek közé életünket. Társas lényekként azonban a rendhagyó állapot az idő előrehaladtával mind jobban próbára tesz bennünket” – írja Kásler Miklós legfrissebb Facebook bejegyzésében.

Az emberi erőforrások minisztere szerint az óvatlan, hirtelen nyitást viszont, amelynek veszélyeire most éppen Portugália szolgál intő példával, elemi érdekünk elkerülni.

„A kulcsszavak hazánkban éppen ezért az óvatosság és fokozatosság lesznek. Elkötelezettek vagyunk az élet mielőbbi normalizálása mellett, de ez csak a megfelelő védettség kialakítása és egy kedvező járványügyi helyzet mellett lehetséges” – írja.

Ebben a folyamatban fontos mérföldkőnek tekinthető, hogy immár zajlik a vakcinára regisztrálók oltása is.

Kásler Miklós arra biztat mindenkit, hogy éljen az oltás lehetőségével, ezzel is védve szerettei, barátai, ismerősei és környezete egészségét. Ugyanakkor kéri, hogy továbbra is maradjunk fegyelmezettek, őrizzük meg az eddig, közösen elért eredményeinket.

„Fegyelmezettségünkön ugyanis egy, már több országban is tapasztalható, harmadik hullám megelőzése múlik” – jelenti ki.

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!