Ország-világ

2021.02.23. 15:32

A gazdaság és a rendezvények újraindításáról egyeztetett a miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt Olivier Ginon-nal, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnökével; a megbeszélésen a magyar gazdaság újraindításáról, ezen belül is a rendezvényszervező szektor talpra állításáról volt szó.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és a Hungexpót üzemeltetõ francia GL events cégcsoport elnöke, Olivier Ginon találkozója a Karmelita kolostorban 2021. február 23-án. A megbeszélésen a magyar gazdaság újraindításáról, ezen belül is a rendezvényszervezõ szektor talpra állításáról volt szó.

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor a tárgyalás után vendégével együtt ellátogatott a Hungexpo területére, ahol jelenleg is zajlik a stratégiai fontosságú, állami tulajdonú rendezvényhelyszín teljes megújítása, a magyar kormány 55 milliárd forintos támogatásával – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök tájékoztatta a GL events elnökét Magyarország gazdaság-újraindítási akciótervéről, majd megvitatták a kiállítás- és rendezvényszervező szakma javaslatait valamint részvételi lehetőségeit abban a folyamatban, melynek végén „Magyarország erősebben jöhet ki a koronavírus-válságból” mint ahogyan belekerült – mondta Havasi Bertalan.

A tervek szerint még az idén a Hungexpo két világeseménynek is otthont adhat, ősszel itt tervezik megtartani az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust valamint az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnöke, Olivier Ginon találkozója a Karmelita kolostorban 2021. február 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!