drogkereskedelem

2021.02.26. 17:01

Jogerősen hét évre ítéltek egy indiai kendert termesztő lakiteleki férfit

Az ügyészi indítványnak megfelelően, jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy lakitelki férfit, aki a kukoricásban elrejtve több mint száz tőből álló indiaikender-ültetvényt alakított ki 2016-ban – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Nagyné Günther Ágnes közölte, a táblabíróság kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek az 57 éves férfit.

A vádlott 2016 év nyarán, a hasonló cselekmény miatt ellene folyó büntetőeljárás és az abban elrendelt lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt, a tulajdonában álló lakiteleki szántóterületen

az álcázásként használt kukoricanövények között 118 tőből álló kenderültetvényt hozott létre és gondozott.

A célja az volt, hogy a megtermelt kábítószert forgalomba hozza, és így haszonra tegyen szert. A nyomozóhatóság az ültetvényt 2016 októberében számolta fel.

Az táblabíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottra kiszabott hatéves börtönbüntetést.

A Szegedi Ítélőtábla másodfokú ítéletében kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés tartama nem áll arányban a bűnösségi körülményekkel, hiszen a férfi a cselekményét a korábbi elítélésével azonos módszerrel, büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Ezek a körülmények a törvényi rendelkezések olyan fokú semmibevételét jelentik, amiből a férfi fokozott társadalomra veszélyességére lehet következtetni – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!