Ország-világ

2021.02.25. 12:32

Orbán Viktor a kínai vakcinával szeretné beoltatni magát

A miniszterelnök várhatóan jövő héten kaphatja meg az oltás első adagját.

Budapest, 2020. november 10. Orbán Viktor miniszterelnök szavaz az Országgyûlés rendkívüli ülésén 2020. november 10-én. A képviselõk egyhangúlag - 178 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül - hozzájárultak ahhoz, hogy házszabálytól eltéréssel tárgyalja az Országgyûlés a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésrõl szóló kormányzati elõterjesztést. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A járvány elleni védekezést irányító személyek hazánkban nem elsőként kaptak oltást, a magyar miniszterelnök nem akart a sorban elöl állni, ezért azt kérte, hogy a kormány tagjai ne az elsők között kapjanak oltást – hangsúlyozta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón elmondta, közérdek fűződik ahhoz, hogy a vezető politikusokat hamar beoltsák, a tisztifőorvos is ezt jelezte, és most már sor kerülhet a vezetők beoltására, hiszen megkezdődnek a tömeges oltások.

Hozzátette, jövő héten várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök is megkapja az oltást, aki korábban jelezte, hogy lehetőség szerint ő a kínai vakcinából szeretne kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!