Trükkös jelzálogbejegyzés

2021.03.24. 09:41

Lemondatnák az ingatlanmutyiban érintett szocialista képviselőt

A terézvárosi Fidesz felszólította Soproni Tamást, hogy fossza meg mandátumától Bálint György MSZP-s képviselőt.

Azt követeli a terézvárosi Fidesz Soproni Tamás polgármestertől, hogy különleges jogrend adta felhatalmazással élve szólítsa fel Bálint György (MSZP) önkormányzati képviselőt, hogy mondjon le mandátumáról, mivel az hónapok óta hátráltatja a 2004-es Andrássy úti ingatlanmutyi elszámolását. Leghamarabb csütörtökön születhet döntés Bálint ügyében – írja a Magyar Nemzet.

Soproni Tamás (Momentum) polgármesternek minden eszköze megvan arra, hogy visszahívja az önkormányzati pozícióiból Bálint György szocialista képviselőt. Nem értjük, hogy ezt miért nem teszi meg, ha erre megvan a szándéka, és a jelenlegi veszélyhelyzeti jogrend is lehetővé teszi a döntést

– jelentette ki a lapnak Lindmayer Viktor, a VI. kerület fideszes önkormányzati képviselője. Utóbbi arra reagált, hogy Bálint György egy állítólagos kölcsönre hivatkozva próbált 12 millió forintos jelzáloghitelt bejegyeztetni Hatvani Csaba, egykori MSZP-s alpolgármester házára, ezzel pedig azt igyekezett megakadályozni, hogy az önkormányzat bírósági döntés alapján értékesíthesse az ingatlant, amellyel a 2004-es Andrássy úti ingatlanmutyi ügyében keletkezett 123 millió forintos kárt enyhítenék. Utóbbi a kamatokkal együtt időközben 218 millióra duzzadt.

„Ez az az összeg, amit Hatvani Csabán és az adóstársain kellene behajtani, de ez nagyjából reménytelen, mert úgy tűnik, többen, többek között Fürst György (a kerület szintén egykori MSZP-s alpolgármestere – a szerk.) is kimentette a vagyonát a végrehajtás alól” fogalmazott a polgármester a minap.

Mint a Magyar Nemzet is megírta, Soproni arra szólította fel Bálintot egy Facebook-bejegyzésében, hogy mondjon le az önkormányzati tisztségeiről, amíg tisztázza magát.

Ezt kevesellte Lindmayer Viktor, azt hangsúlyozva, hogy a kerület érdekeit semmibe vevő szocialista képviselőt azonnal el kellene távolítania a hivatalból a polgármesternek.

A frakcióvezetőket tömörítő, csütörtöki ülésen a Fidesz azt fogja követelni Soproni Tamástól, hogy szólítsa fel Bálint Györgyöt, hogy önkormányzati tisztségei mellett mondjon le a mandátumától is

– fogalmazott a kormánypárti politikus. A momentumos városvezető lapunkkal azt közölte, hogy már a csütörtöki ülésen döntés születhet a kérdésben, legkésőbb pedig a veszélyhelyzet véget érte után a testület mondja ki a végső szót Bálint ügyében.

Bár a szocialista képviselő kérelmét a jelzálog bejegyzésére a Fővárosi Törvényszék tavaly év végén elutasította, Bálint a Telexnek arról beszélt, hogy polgári peres eljárásban próbálja elérni, hogy ráterhelhesse a 12 milliós hitelt az ingatlanra. Viszont erről az önkormányzat egyelőre nem kapott bírósági értesítést, ezért tovább zajlik a végrehajtási eljárás, ami várakozásaik szerint nagyjából egy évet vesz igénybe.

Bálint György egy másik rejtélyes, kérdéseket felvető ügyéről is beszámolt a lap: egy Kínából, a magyar kormány közreműködésével Budapestre küldött, a VI. kerületnek szánt, hetvenezer darabos maszkszállítmány egy része az MSZP-s képviselő címére érkezett a szállítólevél tanúsága szerint.

A városházán a mai napig egy darabot sem láttak a védőeszközökből. Mint kiderült, Bálint maga osztogatta el a maszkokat a kerületiek között, saját adományaként feltüntetve azokat.

A terézvárosi MSZP közösségi oldalán pedig szintén Bálint György adományaként hivatkoztak ugyancsak tízezer kiosztott maszkra. A baloldali politikus a Magyar Nemzet kérdésére egyszer azt állította, hogy a távol-keleti szállítmányt a kínai ismerősei küldték „baráti segítségként”, máskor pedig azt, hogy a saját pénzén is vásárolt Kínából védőeszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!