Ország-világ

2021.04.25. 21:48

Galgóczi Ágnes: kedvezően alakulnak a járványügyi adatok

Felhívta a figyelmet arra, hogy bár a teraszok kinyitottak, a kedvező adatok megtartásához fontos az egyéni felelősség is.

Kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, folyamatosan csökken a koronavírus-fertőzés miatt kórházban kezeltek száma, és egyre kevesebben szorulnak lélegeztetőgépes ellátásra – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiával.

Galgóczi Ágnes elmondta: az elmúlt 24 órában 2328 új fertőzöttet azonosítottak, és 205-en haltak meg.

A javuló adatok ellenére azonban a védelmi intézkedések és a higiéniás szabályok betartása továbbra is fontos – emelte ki.

Felhívta a figyelmet arra, hogy bár a teraszok kinyitottak, a kedvező adatok megtartásához fontos az egyéni felelősség is.

Kitért arra is, hogy május 10-től a felső tagozatosok és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolákba, és év végéig jelenléti oktatás mellett tanulhatnak. A digitális oktatás jól bevált, de a közösség szempontjából fontos a jelenlét is – mondta.

Ismertette: a szombaton Magyarországra érkezett 600 ezer adag Sinopharm-vakcinát vasárnap szállítják ki a kórházi oltópontokra és a háziorvosi rendelőkbe, ahol hétfőn, kedden és szerdán a tömeges oltási program részeként oltják a regisztráltakat. Emlékeztetett, a kórházi oltópontokon történő oltásokra online lehet időpontot foglalni.

Minden Magyarországon használt oltóanyag hatékony és biztonságos – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes, javasolva, hogy mindenki éljen az oltás lehetőségével.

Galgóczi Ágnes azt mondta, a járvány alakulásának függvényében fokozatosan lazítanak a korlátozásokon, a maszkviselés azonban „egy ideig még velünk marad”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!