Ország-világ

2021.04.19. 13:06

Így működik Gyurcsány hazugságreceptje (videó)

Gyurcsány Ferenc egy 2006 októberi parlamenti felszólalásából készített összeállítást Kocsis Máté.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője Gyurcsány Ferencnek az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése utáni magyarázkodó parlamenti felszólalásából állított össze pontokba szedve, ahogy írja: egy régi oktatófilmet a legnagyobb mestertől. Az akkori miniszterelnök 2006. október 6-i parlamenti felszólásában több olyan felvetés is van, ami kísértetiesen hasonlít a baloldal mostani, a pandémia idején alkalmazott megszólalásaira – derül ki a hirado.hu cikkéből.

„Az első hazugságmód a hazug vád, az erre adott menekülő védekezés majd az ez által okozott politika”

– mondta 2006-ban Gyurcsány Ferenc. Erre a „technikára” jó példa az MSZP-s Korózs Lajos tavaly videója amit Németh Athinával, egy magát mentőápolónak kiadó nővel készített, és akiről a Párbeszédes Szabó Tímea is beszélt a Parlamentben.

A felvételről később kiderült, hogy valójában egy kamuvideó, tele hamis állításokkal. Németh Athina pedig nem dolgozott semmilyen mentőszervezetnél.

„Az irracionális ígéretek, túlzó ígéretek politikai hazugsága”

– tanácsolta ugyancsak 2006-ban Gyurcsány Ferenc. Ezt a tanácsot úgy tűnik a Momuentum elnöke, Fekete-Győr András fogadta meg, amikor azt követelte, hogy minden beoltott kapjon százezer forintot.

„Ismételd sokszor, esélyed van rá, hogy elhiszik”

– mondta újabb bölcsességét Gyurcsány Ferenc. Ezt a panelt az elmúlt hetekben akkor figyelhettük meg, amikor a kormány járványkezelését támadta a baloldal. Bár Magyarországon már kétszer annyian kaptak védőoltást, mint az uniós átlag, az ellenzék mégis összeomló vagy nem is létező oltási tervről és egészségügyről beszélt.

A baloldal által alkalmazott kommunikációs trükkök részletes bemutatása megtekinthető a videóban – fogalmaz a híradó.hu cikkírója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!