Ország-világ

2021.05.19. 14:58

Egy riporter elgázolásával viccelődött Joe Biden (videó)

Egy elektromos teherautót tesztelt az elnök, amikor az újságíró Izraelről akarta kérdezni.

US President Joe Biden drives the new electric Ford F-150 Lightning at the Ford Dearborn Development Center in Dearborn, Michigan on May 18, 2021. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Nicholas Kamm

Nem akart válaszolni egy Izraellel kapcsolatos kérdésre az amerikai elnök, amikor épp egy elektromos teherautót tesztelt, írja a Daily Mail nyomán az Origo.

Joe Biden azt mondta az újságírónak, hogy csak akkor kérdezheti, ha a jármű elé áll, mielőtt gázt ad. A kommentelők szerint

Donald Trumpot egy ilyen mondatért keresztre feszítette volna az amerikai sajtó.

Joe Biden a Ford autógyár dearborni központjában próbálhatta ki az elektromos pick-up teherautót. Amikor odahajtott újságírók egy csoportjához, egy riporter az állásfoglalását akarta kérni az izraeli-palesztin helyzetről. A párbeszéd így zajlott le:

– Elnök úr, kérdezhetem Izraelről? Ez nagyon fontos téma.

– Nem kérdezhet. Csak akkor teheti, ha a kocsi elé áll, mielőtt rálépek a gázra.

Az elnök utána azt mondta, csak vicceltem, majd a kamerák kedvéért a vezetői képességeit és a jármű gyorsulását mutatta be. Az ott levő újságírók nevettek az elnök megjegyzésén.

https://video.dailymail.co.uk/preview/mol/2021/05/19/1178325384637204847/636x382_MP4_1178325384637204847.mp4

Az eset nemcsak a kommentelőket háborította fel, hanem a jobboldali véleményformálókat is. Egy nevadai képviselőnő azt írta a Twitteren, hogy ha Donald Trump mondott volna ilyet, alkotmányossági felelősségre vonási eljárást indítottak volna ellene. Vicc vagy sem, ilyet elnök nem mondhat, írta a képviselőnő.

Joe Biden just threatened to run a reporter over with a car for wanting to ask a question about Israel.

If President Trump had done this, he would have been impeached.

Jokingly or not, this rhetoric is completely unbecoming of the President. pic.twitter.com/A1ghGwi5JC

Tom Elliott publicista, a Grabien Hírügynökség alapítója azokat az újságírókat gúnyolta ki, akik Trump elnöksége alatt a sajtószabadság elvesztésétől féltek. Elliott azt írta, ez egy félelmetes támadás a szabad amerikai sajtó ellen, ezért bízom benne, hogy már épp előkészítik az elnök felelősségre vonását.

This is a terrifying threat against America’s free press and I trust impeachment proceedings will soon follow.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök az inkriminált kisteherautó vezetése közben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!