országszerte

2021.05.27. 15:50

Már 24 ezer embert oltottak be a honvédségi oltóbuszokon

A buszokon jelenleg Pfizerrel, AstraZenecával és Janssennel oltanak.

A Magyar Honvédség öt oltóbuszt fejlesztett ki az oltási feladatok végrehajtására. Az egészségügyi szakemberek a mobil oltóállomások egyidejű alkalmazásával buszonként 180, összesen mintegy 900 ember immunizálását tudják elvégezni naponta.

Cserépfalu, 2021. május 26.
Völgyesi Edit orvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag második adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cserépfalun, a honvédség oltóbuszán 2021. május 26-án. Balra Kupai Csaba őrmester
Fotó: Vajda János / MTI

Az előírások szerint az oltás beadásához orvos szükséges, így buszonként átlagosan tíz egészségügyi szakember vesz részt a feladatban.

A Magyar Honvédség oltóbuszainak szakállománya jelenleg háromféle oltóanyaggal dolgozik: Pfizer, AstraZeneca, valamint Janssen.

A mobil oltóállomások működésének kezdete óta 12 megyében, 108 településen összesen 23 752 ember immunizációja történt meg szerdáig bezárólag – írták a honvédelmi portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!