Ország-világ

2021.05.29. 08:59

Orbán Viktor így beszél, Karácsony így nem beszél angolul (videó)

Megmutatta aktív angol nyelvtudását a miniszterelnök, miután a brit kormányfővel folytatott megbeszélést Londonban. Ezzel szemben Karácsony azt sem érti, amit kérdeznek tőle.

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Angolul vagy magyarul?”

– tette fel a kérdést Orbán Viktor a sajtó képviselőinek a Downing Street 10. előtt, miután Boris Johnson brit miniszterelnökkel folytatott egyeztetést.

Emlékezetes, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltségére az egyik legesélyesebb Karácsony Gergely elmondása szerint „hiperpasszív” nyelvtudással rendelkezik, ami egyenlő azzal, hogy nem beszél angolul, aminek már többször tanúbizonyságát adta, ugyanis az Economistnak adott interjúja tolmács segítségével készült el, továbbá a Hableány-katasztrófa első évfordulóján Szijjártó Péter külügyminiszternek kellett tolmácsolnia, mert Karácsony nem tudta megértetni magát angolul a dél-koreai nagykövettel. Ennek ellenére miniszterelnökké választása esetén mégis angolul tartana nemzetközi sajtótájékoztatót a főpolgármester.

Az Origo arról ír, hogy Karácsony a „hiperpasszív angoltudás” fogalmával azt akarta kifejezni, hogy korábban ismerte a nyelvet, de mára elfelejtette azt. Megmosolyogtató módon még azt is hozzátette, hogy az angol egyik speciális szeletét tudja, jobban megérti a szaknyelvet, mint a bulvárlapok szövegét. Ezt gyorsan megcáfolták, hiszen az önkormányzati választást követően megtartott nemzetközi sajtótájékoztatóján nem értette a neki feltett, egyszerű angol nyelvű kérdést. Párttársának kellett fordítani, az egyébként szakmáját érintő kérdést.

A miniszterelnököt rendszeresen éri az a vád a magyar baloldal részéről, hogy elérhetetlen a sajtó számára, aminek ismét az ellenkezőjét bizonyította Orbán Viktor – írja a Magyar Nemzet.

Nézze meg, hogy tart sajtótájékoztatót Orbán Viktor angolul:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!