Ország-világ

2021.05.04. 06:00

Itt vannak a matekérettségi megoldásai!

A SuliLife.hu megszerezte és közzé is tette a 2021-es matematika írásbeli érettségi megoldókulcsát.

Budapest, 2021. május 4. Kiosztja a feladatlapokat egy tanár a matematika írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2021. május 4-én. A matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte. E tárgyból 68 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A megoldásokat IDE KATTINTVA lehet végignézni.

A három kiemelt tárgy közül idén is a matematika a második, amelyből mindenkinek vizsgáznia kell. Szinte minden évben ez az a vizsgatárgy, amelytől a legtöbb diák a legjobban tart.

Az érettségizők május 4-én reggel 9 órakor kezdték el kidolgozni a 2021-es matematikaérettségi feladatsorát. A teljes vizsgasor megoldására összesen 180 percük, azaz 3 órájuk volt. Az Oktatási Hivatal adatai alapján idén 68037 fő tesz középszintű és 5350 fő tesz emelt szintű érettségit. A vizsgaidőszakban összesen 72303 végzős középiskolás érettségizik.

A SuliLife középiskolai portál eddig is rengeteg tanácsot, oktatóanyagokat, teszteket és videós magyarázatokat jelentetett meg, hogy a diákokat segítse a felkészülésükben, az érettségi napjaiban pedig percről percre közöl minden fontos információt!

Az matekérettségin elsőként egy 45 perces feladatsort kellett kitölteniük a vizsgázóknak. Itt 12 rövid feladatot kellett megoldaniuk tetszőleges sorrendben. Ebben a vizsgarészben összesen 30 pont szerezhető meg. A második részben következtek a hosszabb, részletesebb kifejtést igénylő feladatok. Ebben az első hármat kötelezően meg kellett oldaniuk, azonban az utolsó három feladat közül egyet tetszés szerint kihagyhattak.

Márton Viktor TikTokker, aki azzal tett rendkívüli népszerűségre szert, hogy egy perc alatt old meg könnyen és érthetően bonyolult matematikai feladatokat, a SuliLife-fal közösen az érettségit követően jelentkezett a feladatok nem hivatalos megoldásával és videóban azok magyarázatával. Viktor szerint az érettségi időszakában az a legnehezebb, hogy pozitívan álljunk a világhoz, és belássuk, hogy nem az életünk múlik rajta. Úgy véli, a feladattípusok közül a legtöbb diák leginkább a koordinátageometriától és a valószínűségszámítástól retteg.

A matematikaérettségi hivatalos megoldásait május 5-én reggel teszi közzé az Oktatási Hivatal. Az érettségi vizsga eredményéről kiállított dokumentumokat az érettségi jelentkezést fogadó intézményben az eredményhirdető értekezleten adják át a vizsgázóknak. Az eredményhirdető értekezlet időpontját és helyszínét az érettségi jelentkezést fogadó intézmény határozza meg.

Borítókép: Kiosztja a feladatlapokat egy tanár a matematika írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2021. május 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!