Év emlőse

2021.06.22. 16:53

Gyermekrajzpályázatot hirdetnek a hermelinről

Az év emlőséhez, a hermelinhez kapcsolódó gyermekrajzpályázatokat hirdet a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Agrárminisztérium.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. keddi közleménye szerint

a szervezők két korcsoportnak, két, eltérő témájú versenyt hirdetnek: az általános iskola alsós diákjai részére Hermelin télen-nyáron címmel rajzpályázatot, a felsős és középiskolás fiatalok részére pedig Drága kincsünk a hermelin címmel érme- és ékszerrajzoló pályázatot.

A hermelint 2021-ben választotta az év emlősének a Vadonleső program. Azt írják a kisállatról, légies, kitartó és szívós kisragadozó, télen és nyáron más-más színezetű bundát ölt magára. Ehhez kapcsolódva a gyermekek feladata, hogy úgy rajzolják le ezt az élénk, játékos kisragadozót, hogy a képen mindkét színváltozatát bemutassák.

A felsős és középiskolás fiatalok feladata, hogy olyan művet alkossanak, amelynek központi témája a hermelinnel kapcsolatos bármilyen érme vagy ékszer. Hozzátették, hogy az érméket vagy ékszereket szabadon választott technikával az értékeléshez elegendően nagy méretben kell megjeleníteni.

A pályázati határidő mindkét esetben október 11.

A pályázatok részletei és a feltöltőfelületek a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján találhatóak.

A közlemény szerint a Vadonleső program önkéntesek bevonásával 18 védett növény- és állatfaj elterjedési és veszélyeztetettségi adatai gyűjti 2009 óta. Hét éve indították útjára az „év emlőse” kezdeményezést, amelynek keretében egész éves eseménysorozattal hívják fel a figyelmet az adott védett vagy fokozottan védett emlősfaj fontosságára, jellemzőire.

Borítóképünkön egy hermelin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!