azonosítási problémák

2021.06.25. 19:21

Újabb csodabogárra bukkantak a szép új gender-világban

Egy magát genderfluidként (nem binárisként) meghatározó lány, napról napra, vagy akár óráról órára is is változtatja a nemét, és ezzel együtt a névmásokat is. Annak érdekében, hogy minden körülötte lévő nyugodtan megállapíthassa a nemét, karkötőket visel.

A TikTok-on megtalálható videóban azt próbálja meg elmagyarázni egy magát nem binárisnak gondoló lány, hogy a körülötte lévő emberek miképp tudják őt azonosítani – írja a V4NA .

Elmondja, hogy a nemi identitását akár óráról órára is megváltoztathatja, és annak érdekében, hogy a megfelelő névmáson hívják őt háromféle karkötőt visel. Kéket akkor ha férfinak, rózsaszínt ha nőnek, sárgát pedig akkor ha semlegesen kell szólítani őt.

This is so messed up in so many ways pic.twitter.com/43w1Lk3gIs

A genderfluid, vagy non-bináris emberek neme, az idő során változik. Az ilyen típusú személyek egyik nap nőként, másik nap pedig férfiként is tudják magukat azonosítani. Emellett az ilyen identitással rendelkezők azt mondják, hogy a nemiségük változása szélsőséges, és nem önkényes, magától módosul, akár órák alatt.

Miután rájöttek, hogy a nemi identitásuk megváltozott, megváltoztatják a névmást, amin szólítják őket, illetve az öltözködésüket is.

A nem-bináris személyek egy részét genderqueernek is nevezik, az ő identitásuk nem fér bele a bináris kategóriába, mivel kettőnél több nemet is a magukénak tudnak. A nem bináris személyek további csoportjai lehetnek az agenderek (nem nélküliek) a bigenderek (akik férfiak és nők egyaránt), és a demigenderek (több nemhez is részlegesen kapcsolódnak).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!