Ország-világ

2021.07.01. 13:26

IM: Brüsszel nem írhatja elő, hogyan neveljék gyerekeiket a magyarok

Brüsszel nem írhatja elő, hogyan neveljék gyerekeiket a magyarok – közölte az Igazságügyi Minisztérium az Európai Bizottsággal csütörtökön, a tárca közleménye szerint.

A bizottság által a pedofilellenes törvény kapcsán kifogásolt rendelkezés a kiskorú gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól

– áll az EB-nek küldött válaszban.

A minisztérium közölte: sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és nevelje a gyerekét.

Senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyerekük szexuális tartalmú felvilágosítást

– írták.

A kormány álláspontja szerint a kiskorú gyerekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak a szülő egyértelmű belegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal – közölték.

„Magyarországon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele. Ezért tiltja a törvény a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, a heteroszexuális és a homoszexuális propagandát egyformán. Ez összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik. Magyarország szabad ország, a felnőtt magyar polgárok életébe az állam nem szól bele”

– fogalmaz közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!