Járvány

2021.08.06. 16:45

Tavaly tovább nőtt a szegények száma Mexikóban az állam számításai szerint

A 2018-as évhez képest tavaly 3,8 millióval tovább nőtt a szegények száma a 126 millió lakosú Mexikóban, a lakosság 43,9 százalékát tette ki – közölte csütörtökön az állam illetékes hivatala, amely szerint ennek részben a koronavírus-járvány volt az oka.

A 3,8 millió új szegényből 2,1 millió mélyszegénységbe süllyedt, ami azt jelenti, hogy az illetők hajléktalanok, és a legminimálisabb mennyiségű élelmiszerhez, ruhához sem jutnak hozzá. Tavaly összesen 10,8 millió mexikói, a lakosság 8,5 százaléka élt mélyszegénységben.

A mexikóiak jövedelme átlagosan hét százalékkal csökkent az említett két évben. A szegénység leginkább azokat a mexikói államokat sújtotta, amelyek a legjobban függnek az idegenforgalomtól: Quintana Roo és Baja California Sur.

Nagyon megugrott azoknak a száma is az országban, akik nem jutnak hozzá egészségügyi szolgáltatásokhoz: a 2018-as 16,2 százalékról 28,2 százalékra 2020-ban. Ami azt jelenti, hogy

35,7 millió embernek nem látják el az egészségügyi problémáit.

A legnagyobb a szegénység a déli államokban: Guerreróban, Oaxacában és Chiapasban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!