Kereszt-tűzben

2021.09.28. 20:00

A migráció a humanitárius válság enyhítése helyett további válságokat eredményez

Téves és veszélyes az a hozzáállás, illetve az az általános nyugati liberális vélekedés, mely szerint a humanitárius válság megoldása a migráció támogatása lenne, a migráció ugyanis a humanitárius válság enyhítése helyett további válságokat eredményez – jelentette ki a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Strasbourgban kedden.

Budapest, 2021. szeptember 6. A Kereszt-tûzben. Keresztényüldözés a konfliktuszónákban. A Közel-Kelet és Nyugat-Afrika címû kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban az ünnepélyes megnyitó napján, 2021. szeptember 6-án. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Azbej Tristan magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette:

a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása, több mint háromszázmillió embert üldöznek ártatlanul Krisztushitük miatt a világban.

Hangsúlyozta, a keresztény emberek ugyanazt a védelmet érdemlik, mint bármelyik más kisebbségi csoporté. Elmondta, Magyarország volt az első kormány a világon, amelyik az üldözött keresztények megsegítését célul tűzte ki. Az elmúlt négy évben a Hungary Helps Programon keresztül több mint negyedmillió üldözött keresztény számra tette lehetővé az elvándorlás helyett az otthonmaradást, illetve azt, hogy visszatérhessenek hazájukba.

Magyarország missziója nem csak a megsegítést tűzte ki célul, hanem arra kívánja rábírni a nemzetközi közösséget, hogy elismerje a keresztényüldözés jelenségét, valamint a magyar mintát követve maguk is az üldözött keresztények segítségére siessenek – közölte.

– Ha a világ felismerte, hogy a keresztényüldözés a jelenkor legnagyobb emberi jogi válsága, akkor cselekedetre szeretnénk bíztatni – fogalmazott.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának május 21-én kezdődött, féléves magyar elnöksége idején a szervezet prioritásként kezelje a vallásszabadság, azon belül pedig az üldözött keresztények védelmét. Ez az oka annak, hogy

a Kereszt-tűzben című, a Magyar Nemzeti Múzeummal és a Migrációkutató Intézettel közösen készített, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság támogatásával létrejött kiállítást Magyarország elhozta Strasbourgba

– közölte.

A kiállítás azt kívánja elérni, hogy a világ elismerje az üldözött keresztények, köztük a közel-keleti és a nyugat-afrikai keresztény közösségek kálváriáját – tette hozzá Azbej Tristan.

A Miniszteri Bizottság a 47 tagországot tömörítő Európa Tanács legfőbb államközi döntéshozó testülete. Soros elnöki tisztségét május közepétől november közepéig Magyarország tölti be.

Borítókép: Kereszt-tűzben. Keresztényüldözés a konfliktuszónákban. A Közel-Kelet és Nyugat-Afrika című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt 2021. szeptember 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!