Járvány

2021.09.04. 21:33

Kubában országos kampány kezdődött a gyerekek beoltására

A szigetország iskolái gyakorlatilag 2020 tavasza óta zárva vannak, csak pár hétre nyitottak újra az előző tanév végén.

Országos kampányt indított helyi idő szerint pénteken a kubai kormány a 2 és 18 év közötti gyerekek beoltására az új típusú koronavírus ellen.

Bár korábban Kína és Venezuela is bejelentette, hogy megkezdik a gyerekek vakcinázását, Kuba az első, ahol ez már meg is kezdődött, miközben a kommunista ország egészségügyi rendszere teljesítőképessége határához közelít az esetszámok emelkedése miatt. Az ország kommunista vezetése emellett a gyerekek beoltását az iskolák újranyitásának feltételéül szabta.

Kubában kubai fejlesztésű és gyártású Abdala és Soberana vakcinával oltják be először a 12 és 18 év közöttieket, majd szeptember 15-től a 2 és 11 év közötti gyerekeket.

A szigetország iskolái gyakorlatilag 2020 tavasza óta zárva vannak, csak pár hétre nyitottak újra az előző tanév végén. Azóta minden diák televízión keresztül követhetett tanórákat, és hétfőtől, a kubai iskolakezdés napjától is egyelőre ez vár rájuk. A kormány döntése értelmében az oktatási intézményeket fokozatosan fogják újra megnyitni októberben és novemberben, ha a gyerekek is megkapják a védőoltást.

A 11 millió lakosú, karibi szigetországban eddig 672 599 fertőzöttet regisztráltak, és 5538-an haltak bele a Covid-19-be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!